top of page
vlinder zoom.png

De 'ik leer anders' training

terug kleur.png

Terug

Door mijn opleiding ben ik een gecertificeerd coach van de training ‘Ik leer anders’. Dit is een training die gericht is op de problemen die kinderen kunnen hebben doordat zij in beelden denken en daardoor meer gebaat zouden zijn bij een meer visuele leermethodiek in plaats van de standaard lesmethodes die in het huidige onderwijs worden toegepast. Deze training is bedoeld voor leerlingen die problemen hebben met:

  • Taal: spelling, lezen.

  • Rekenen: tafels, plus-en min sommen.

  • Onthouden van informatie.

  • Concentratie: snel afgeleid

  • Organisatie en/of klokkijken.

Uit onderzoek blijkt dat leerlingen met een leerachterstand of dyslexie vaak in beelden denken en niet in woorden. Daardoor wordt de leerstof die meestal in woorden aangeboden wordt, niet begrepen en onthouden door deze kinderen. De meeste mensen (± 85%) leren via het gehoor. Slechts een kleine groep leert in beelden, ook wel beelddenkers genoemd. Een traditionele vorm van bijles helpt echter onvoldoende omdat deze kinderen dan meer informatie op een niet voor hun passende wijze krijgen aangeboden. Door deze informatie te vertalen naar beelden, kan deze groep zich de lesstof echter wel eigen maken. Tijdens een korte training leert het kind deze techniek en hoe het deze techniek in de dagelijkse praktijk kan toepassen. Hiermee kan het kind  vervolgens de lesstof in de klas goed volgen en de aangeboden leerstof opslaan. Aanvullend zal ik u handvatten geven waarmee u uw kind van dag tot dag kunt begeleiden, waarmee u als ouders zelf een coachende rol kunt vervullen en zonder mijn hulp verder kunt.

 

U en uw kind zullen hiermee direct resultaat boeken. De leerling kan tijdens de eerste sessie direct vertellen of deze leermethode voor hem of haar werkt. Indien deze methodiek aanslaat, blijft uw kind niet langer worstelen met schoolwerk. Deze leermethode is bewezen effectief. Ik ben zelf een beelddenker en ik had deze methodiek graag gekend toen ikzelf nog in de schoolbanken zat, dit had mij echt geholpen!

vlinder 2.png
deVlindertuin-logo-def-web.jpg
bottom of page