top of page
vlinder zoom.png
vlinder 2.png

Ervaringen

Een aantal kinderen en ouder(s) aan het woord over Kinderpraktijk de Vlindertuin:

Vanwege privacy redenen maak ik gebruik van gefingeerde namen.

Fleur - 7 jaar:

Wij hebben alleen maar positieve ervaringen met Mariëlle. Ze kijkt heel goed wat het kind nodig heeft en daar komt ze ook voor op. Ze is open en eerlijk en dat voelen kinderen heel goed aan. Fleur was gelijk al vanaf dag een gek op haar en nog vraagt ze regelmatig: wanneer mag ik weer naar Mariëlle? Ze heeft haar geleerd om een veilige plek in zichzelf te zoeken en ze heeft haar geholpen te accepteren dat Fleur mag zijn wie ze is en dat hooggevoeligheid een heel waardevolle eigenschap is en kan zijn!

Judith - 8 jaar:

Wij zijn bij jou heel goed geholpen.  

Het "probleem" bij Judith was, dat ze dacht dat zij hetzelfde als een persoon zou hebben als ze hoorde dat diegene ziek was. Bijvoorbeeld dat ze hoorde dat iemand keelpijn heeft, dat zij ook iets voelde in haar keel en zij dacht dat ze keelkanker had. Of dat iemand een pijnlijke knie had en zij opeens ook pijn had en dacht een tumor daar te hebben. 

Toen we bij je kwamen werden we direct leuk ontvangen. Lekker bij je thuis en naar een ruimte wat uitnodigde om lekker chill te zitten.

Drinken met iets lekkers erbij..

Eerst gewoon over dagelijkse dingen gepraat en steeds meer richting het "probleem". 

Er werd goed uitgelegd over het hoe en waarom en hoe ook wij als ouders zijnde ermee om kunnen gaan.

Na 1 keer bij je te zijn geweest, ging het steeds beter! 

Af en toe is er weer een "probleempje", maar we weten wat te doen en dan gaat het weer goed. Ook kan ze nu weer rustig gaan slapen. Dat was de oorzaak ervan.

Ik ben super blij, dat we naar je toe zijn gegaan! 

Loes - 7 jaar:

Onze Loes kwam ongeveer 2 jaar geleden voor het eerst bij kindercoach de Vlindertuin. Loes had direct een klik met Mariëlle. Zo leuk, zo enthousiast. Mariëlle voelde onze Loes echt aan.

Onze Loes kwam bij Mariëlle omdat ze al jaren kampte met slaap problemen. Loes durfde van de 1 op de andere dag niet meer alleen te slapen. We hadden al van alles geprobeerd, van erbij gaan slapen tot soms heel boos worden, maar niets hielp. Totdat wij van kindercoach de Vlindertuin hoorden. We hadden goede verhalen hierover gehoord.

Nadat wij contact hadden opgenomen met Mariëlle, konden we al snel komen voor een kennismakingsgesprek. Dit was geheel vrijblijvend. Het gesprek was zo leuk, zo laagdrempelig, Mariëlle voelde Loes feilloos aan en wist al snel wat ze zou gaan doen met Loes.

Al snel werd de eerste afspraak/sessie gepland. Loes is alleen bij Mariëlle gebleven. Toen ik haar na 1 uur weer kon ophalen, was Loes nog druk aan het tekenen. Nee, mama, ik ben nog niet klaar. Eerst de tekening afkleuren en dan ga ik mee. Op een speelse wijze werd er d.m.v. tekenen gekeken, of Mariëlle erachter kon komen, waar onze Loes zo bang voor was. En wat hierin naar voren kwam, konden wij als ouders beamen. Dit klopte precies.

Zo mooi om te zien, hoe onze Loes “gek” werd op Mariëlle. Ze vertelde Mariëlle alles, wat ze op dat moment voelde. Ze deelde alles met Mariëlle. Onze Loes is een aantal keren bij Mariëlle geweest. Wat resulteerde in dat ze niet meer bang is om te slapen. Zelfs bij vriendinnetjes weer durft te slapen.

Wij kunnen dan ook alleen maar zeggen: heeft uw kind een angst, slaapprobleem of wat dan ook, kindercoach de Vlindertuin is hiervoor een welkom adres! En onze Loes is ’s avonds bij het naar bed gaan een veel rustiger meisje geworden!

Pim - 10 jaar:

Wij zijn erg blij met de vorderingen die onze zoon maakt bij Mariëlle. Hij komt nu goed voor zichzelf op en hij kan bepaalde emoties nu goed herkennen en daarop handelen. 

Tijdens de behandelingen worden er d.m.v. spelletjes en rollenspellen met poppetjes onze zoon duidelijk gemaakt hoe hij op bepaalde emoties het beste kan reageren. 

Mariëlle is heel rustig, lief en begripvol zodat ze snel een goede band kreeg met onze zoon. Hij vertrouwd haar dan ook en durft alles tegen haar te vertellen. 

Siem - 9 jaar:
Via onze basisschool zijn we in contact gekomen met de vlindertuin, Mariëlle.
Onze eerste intake was al super, Siem voelde zich er op zijn gemak en na een fijn gesprek, vielen voor mij als moeder al puzzelstukjes op de plek.Siem had last van 'paniekaanvallen' in de klas, vooral na een drukke heftige tijd. Al snel bleek dat hij de lat heel hoog voor zichzelf legt en heel gevoelig is wat betreft emoties. Met praten en tekenen samen met Mariëlle kwam er rust in zijn hoofd. Ook wij als ouders kregen tips hoe we het beste met zijn gevoel om konden gaan. Het is al 2 jaar geleden, wij hebben er echt baat bij gehad en Siem heeft het nog steeds over de fijne tijd bij Mariëlle. Hij zou er zo weer naar toe willen, maar dat is gelukkig niet nodig, we waren na 5 sessies al 'klaar'.

IB’er basisschool
Als leerkracht ben je telkens bezig met het observeren van de kinderen binnen je groep, voelt iedereen zich veilig en zitten ze lekker in hun vel...
In gesprekken met ouders komen dit soort onderwerpen altijd aan de orde. Je wilt als ouder dat je kind het goed doet op school maar vooral dat ze zich prettig voelen, dat is het allerbelangrijkste!
Ik heb al heel veel ouders geadviseerd om contact op te nemen met Mariëlle. Ze heeft al heel veel kinderen bij ons op school geholpen. We zien echt een verschil bij de kinderen. Ze voelen zich anders, kunnen bepaalde situaties beter aan en kunnen beter omgaan met hun eigen gevoelens, grote zorgen worden weggenomen.
De terugkoppeling is ook fijn, naar de behoefte van school of ouders koppelt ze het coachingstraject terug en wil ze ook aansluiten bij een gesprek. Ik vind het geweldig wat ze doet voor onze kinderen, we zien ze opbloeien. Mariëlle coacht vanuit het hart!

vlinder 2.png
blij.jpg
deVlindertuin-logo-def-web.jpg
bottom of page