top of page

Over mij

marielle.JPG

Mijn naam is Mariëlle Snoeijink, kinder- en jeugdcoach, beelddenk-coach, Rots en Water trainer en bovenal moeder van 2 kinderen. Ik ben de opleiding 'de Magie van Kindercoaching' gaan volgen omdat het mij steeds weer raakt wanneer kinderen op de één of andere manier niet zichzelf kunnen zijn. Ik ben er dan ook van overtuigd dat als een kind lekker in zijn of haar vel zit, het zich veel beter en breder kan ontwikkelen. De opleiding tot kindercoaching was een hele mooie ervaring. Ik heb niet alleen de theorie en praktijk van het coachen geleerd, maar ook een heleboel over mezelf. Het is belangrijk om als coach je eigen valkuilen te (her)kennen en te weten hoe daar mee om te gaan. Daardoor is het makkelijker om ze bij anderen te herkennen en kan ik me nog beter inleven.

Ik vind het belangrijk dat een kind in deze ‘harde’ wereld zijn of haar eigen kwaliteiten en talenten ontdekt en weet te waarderen. Daar ligt echt mijn passie, een kind hoort immers ‘onbezorgd’ kind te kunnen zijn en niet gebukt te gaan onder grote zorgen, angsten, leerproblemen en onbegrip vanuit zijn of haar omgeving. Als hoog sensitief persoon werk ik bijna altijd vanuit mijn gevoel maar door de

opleiding tot kindercoach begrijp ik beter wanneer ik in plaats van op mijn gevoel te vertrouwen bepaalde technieken en of vaardigheden kan inzetten bij een kind en waartoe dit kan leiden.

Veiligheid, (zelf)vertrouwen en positiviteit zijn voor mij sleutelbegrippen als het gaat om werken met kinderen. Ik weet het zeker hier ligt mijn hart! Bij mijn coachingsessies richt ik mij niet alleen tot het kind zelf, maar zal ik indien nodig tevens de ouders als ook de school van praktijktips voorzien. Het kind is hierbij gebaat omdat het effect van de sessies wordt vergroot wanneer het kind in het dagelijkse leven ook door zijn of haar omgeving wordt begrepen en begeleid in overeenstemming met wat het op dat moment nodig heeft. Ik heb met behulp van deze integrale werkwijze al heel veel mooie kinderen met succes mogen begeleiden! 

Ieder kind mag zijn wie het is en is mooi zoals het is!

 

Mijn praktijk heeft de naam de Vlindertuin gekregen omdat ik vind dat ieder kind uniek is, uniek zoals een vlinder in de wind. De één vliegt hoog, de ander laag. Ieder op zijn eigen manier, het leven is geen competitiestrijd, dus waarom zouden we kinderen vergelijken met elkaar. Ieder kind is speciaal, ieder kind is mooi, ieder kind op zijn eigen manier en ieder kind vergt dan ook zijn of haar eigen aanpak indien het met een probleem zit. De kinderen die ik begeleid komen op allerlei wijzen met mijn praktijk in contact, bijvoorbeeld via ouders die al eerder contact met mij en mijn praktijk hebben gehad. Daarnaast werk ik samen met verschillende basisscholen in Twente en worden kinderen die mijn hulp nodig hebben via de Interne Begeleiders (IB’ers) naar mijn praktijk verwezen.

Om mijn praktijk uit te kunnen oefenen heb ik ervoor gekozen om een praktijkruimte te laten bouwen bij mij thuis. Dit geeft een huiselijke, ongedwongen sfeer die erg belangrijk is in de sessies die ik met de kinderen heb. Het is de bedoeling dat een kind zich op zijn gemak voelt en helemaal zichzelf kan zijn gedurende de sessies. Binnen de sessies maak ik veel gebruik van verschillende materialen. Kinderen hebben een rijke fantasiewereld en laten via (rollen-) spel, tekenen en praten veel zien over wat er zich van binnen bij ze afspeelt. En nog mooier is dat ze via deze weg niet alleen hun problemen met mij delen, maar we op deze manier ook zelf de weg kunnen vinden om problemen op te kunnen lossen. Poppen en knuffels zijn daarbij onmisbaar! 

Hieronder vindt u een aantal foto's van mijn praktijk zodat u een impressie krijgt van het geheel.

vlinder zoom.png
vlinder 2.png
vlinder 2.png
vlinder zoom.png
WhatsApp Image 2020-09-03 at 09.53.36.jp
WhatsApp Image 2020-09-03 at 09.54.03.jp
deVlindertuin-logo-def-web.jpg
bottom of page